Make Them think за Музейко!

with No Comments

Обадиха ни се преди три седмици нашите любими приятели от детския научно-изследователски център “Музейко” и казаха:

– Има през април едно много важно събитие, с едни много важни хора, и ни е много важно да ударите едно рамо, за да сме сигурни, че всичко ще мине супер.

Ние винаги сме готови да ударим рамо, та не ни трябваше много убеждаване, а и задачата си я биваше: Трябваше да намерим начин ефективен, забавен и емоционален начин да ангажираме с каузата на Музейко над 70 очаквани гости, кой от кого по-важен – членове на Българо-американския алумни форум, членове на борда и екипа на фондация “Америка за България” и много други успешни бизнес хора и предприемачи.

Запретнахме ръкави и измислихме много яка стратегическа брейнсторминг игра, която да въвлече всички участници; работихме заедно със страхотната Бистра Кирова, изпълнителния директор на Музейко, по създаването на нейната презентация за събитието – сториборд, сценарий и структура, дизайн; пренареждахме и добавяхме, репетирахме и проигравахме…

1461143868211

… и така до снощи, когато дойде моментът на истината.

1461141822650

Гостите започнаха да пълнят залата в Музейко и да сядат около кръглите маси, специално приготвени за играта, а Бистра дойде до нашата маса и небрежно подхвърли:
– Нервна съм малко…

След което излезе и отвя главите на всички присъстващи…

20160419_192914

… с една изключителна презентация за чудото, наречено “Музейко”, която си беше като по учебник – истории, динамична структура, контраст на всички нива, абе всичко, на което бяхме учили екипа на музея. И гостите се смяха, включваха се, умълчаваха се, замисляха се – Бистра ги владя от началото до края. А ние отстрани се пръскахме от удовлетворение и гордост да видим поредното доказателство за това, че нещата, които преподаваме, наистина работят.

После се намеси наш Мишо, който представи на участниците задачата и правилата на стратегическата игра.

1461141900471

И отново последва експлозия от креативност:

В следващите 25 минути 70 участника генерираха 500+ идеи как Музейко да работи за устойчивост и да привлича подкрепа.

 

1461141768339

И тук най-логично сякаш звучи да завършим с “и после три дни яли, пили и се веселили”, но това би било лъжа, защото останахме само до края вечерта.

Затова вместо това ще ви насърчим, ако не сте ходили досега в Музейко с децата около вас – направете го! А ако планирате важно събитие – форум, семинар, вътрешна конференция, тиймбилдинг или каквото и да е друго събитие, за което презентациите трябва да са вдъхновяващи, пишете ни, с удоволствие ще ударим рамо и на вас!

 

 

 

 

 

Leave a Reply