Държавният бюджет е “тъмна Индия”? Вече не!

with No Comments

Що е държавен бюджет и има ли то почва у нас? На този екзистенциален въпрос търсят отговор нашите приятели от SmartiGraphs със своята образователна инфографика, която ви представяме днес.

“Защото става въпрос за нашите пари”. Това е отговорът, който създателите на инфографиката дават на въпроса “А защо изобщо трябва да ни пука за държавния бюджет?”.

Пък и, както се оказва, с добре визуализирани данни дори такава обширна и трудноразбираема тема като бюджетът на цяла една страна може да се схване относително бързо от съвсем незапознати с темата хора. А това е нещо, което не спираме да повтаряме – точната визия е по-силна от 1000 думи.  И докато все още има хора, които се опитват да слагат по 1000 думи на слайд, ще продължим да го повтаряме.

Накрая си струва да се отбележи, че е много важно създателят на инфографиката да е навътре в темата – иначе съществува риск при опростяване на информацията да се загубят ценни послания. И практиката на SmartiGraphs да комбинират опита и познанията на различни експерти при изработката на всяка инфографика определено дава резултат – ясни и простички послания без загуба на информация.

Ето я и самата инфографика, а за пълните обяснения към нея ви препоръчваме да прочетете публикацията на сайта на SmartiGraphs.

Budget_Big_Infographic_141021_Cveti_V3

 

 

 

Leave a Reply