Подготвихме говорителите за “Най-голям корпоративен дарител”

with No Comments

С огромно удоволствие ви съобщаваме, че Български дарителски форум избра не друг, а екипа на makethem… за треньори на говорителите на Десетите юбилейни награди “Най-голям корпоративен дарител”. Традиционен домакин на церемонията по награждаването на най-големите компании – дарители беше Президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев, а самото събитие се случи във фоайето на Гранитната зала на президентството.

_91A0508_1

Заданието

Заданието към нас беше изключително интересно: Тази година да връчат наградите на отговорните компании бяха поканени представители на неправителствени организации. Преди да обяви победителя и да връчи наградата, всеки от тях (за пръв път в рамкитена церемонията) имаше възможност за кратко изказване, с което да спечели аудиторията за своята кауза.

Нашата задача беше да ги подготвим като им помогнем да формулират разбираеми, адекватни и силно въздействащи послания, които да предадат ефективно за… не повече от 3 минути.

Как да спечелиш аудиторията за 3 минути?
Това, с оглед на много проекти, които всяка организация прави и иска да покаже, а и като се има предвид високото ниво на събитието, си беше истинско предизвикателство.

Но нашите говорители подходиха отговорно, подготвиха се съвестно, разработиха план, измислиха истории, репетираха усърдно и резултатът беше налице – снощи много от гостите на церемонията споделиха с нас и с организаторите от БДФ, че това е било най-доброто от всички издания на наградите.

 

Говорителите

Лично искаме да поздравим всеки от говорителите:

Евгения Волен от “Тръст за социална алтернатива”, която с фокус (истински фокус, без майтап) пред президента и всички гости обясни как социалните проблеми се навързват като омагьосани кръгове и даде идеи за тяхното разплитане.

Илияна Николова от фондация “Работилница за граждански инициативи”,  която използва визуализация на данни, за да покаже разликата между държавната субсидия за социални разходи и дарените (от гражданите и бизнеса) средства.

Искра Дженебезка от фондация “Комунитас”, която ни разкри цял нов свят на бедни български общности, в които децата плащат за частни уроци със зеленчуци, които семейството им отглежда в градината.

Дима Младенова от фондация “Искам бебе”, която вдъхва надежда на жените, които не могат да имат деца.

Йорданка Динева от фондация “Биоразнообразие”, която построи мост между бизнеса и “зелените” организации, които “не само подскачат по улиците”.

Цецка Радева от фондация “Светът на Мария”, която ни разказа за прекрасните хора с интелектуални затруднения, които мразят уикенда и отпуските, защото веднъж започнали да работят, се чувстват пълноценни и не искат да спират нито за миг

Стойко Петков от фондация “Благотворител” (и председател на Управителния съвет на Български дарителски форум), който доказа на всички, че подкрепата на образованието е единственият изход от мизерията за изоставените в социални институции деца.

_91A0069_Fotor_Collage

Кои са компаниите, които получиха награди, можете да разберете на страницата на Българския дарителски форум. А от нас огромно “Браво” за Красимира Величкова и целия екип на БДФ за труда и постоянството, с които работят не само за случването на тези награди, но и за развитието на благотворителността в България!

 

Пък ако вие случайно правите събитие, за което ви е важно презентаторите да са добре подготвени – обадете ни се :)

 

снимки: Български дарителски форум

 

Leave a Reply