Lobster

with No Comments

Понякога сядате пред компютъра, отваряте PowerPoint и си казвате: „Този шрифт нещо…” или „Искам нещо по-раздвижено и интересно”. Попреглеждате наличните. Доста са, но сякаш няма много подходящи. А най-големият кошмар е, че сигурно най-много 10% от всички имат кирилизирана версия. Изборът се стеснява толкова, че единственото, което може да спаси ситуацията, е Comic Sans…

Не се притеснявайте, в интернет има доста други шрифтове, които са по-интересни и естетически издържани и биха ви свършили перфектна работа. Имам един конкретен предвид и мисля, че ще се влюбите в него.

Говорим си за Lobster. Един безплатен и достъпен на кирилица шрифт. Доста модерен и съвременен. Ръкописен, но в същото време четим. Нещо, което е важно за всички нас, презентаторите. Няма как да си мислим, че ако изберем някой едвам разчитащ се шрифт, ще предадем посланието качествено. Целта ни е хората да не забелязват толкова написаното, колкото посланието.

Носи усещане за лека приказност, неформалност и ретро полъх. Спокойно можете да го използвате при по-неформални социални теми или разговори насочени към дамите. Ако искате да върнете стила в старите времена, Lobster ще седи доста адекватно, без да изглежда архаично. Перфектен е за заглавия или кратки послания.

1316821592Preeti-Cakes

 

Има опасност да останете с доброто желание да го използвате, а да не знаете как. Затова ще ви дам няколко примера как да го използвате:

 

Винаги го комбинирайте с безсерифни изчистени шрифтове.

intro07

 

Използвайте го за една дума или за цяло изречение. Ще седи добре.

lost-in-cultural-translation-8-638 lost-in-cultural-translation-21-638

 

Както всяко нещо в наши дни, така и шрифтовете се развиват непрекъснато. И там важат модни тенденции и има хора, които денонощно работят, за да има прогрес. В Америка вече шрифтът е станал банален и досаден, (почти) колкото Comic sans. Тук все още няма такава опасност, така че наслаждавайте му се. Просто имайте едно на ум, че и това може да се случи.

Не прекалявайте с използването на Lobster,за да не се превърне в новия Comic Sans.

lobster_1

 

 

Изтеглете безплатно тук.

Leave a Reply