Как работи Google

with No Comments

Google е компания, с която почти всеки собственик на компютър се сблъсква по някакъв начин. От самото начало представя себе си за въздействаща, като използва слогана “Не бъди зъл”, въпреки че надхвърля лимитите на личното пространство. От Google са добре известни, че наемат умни и креативни хора. Постоянно прокламират добродетелите на откритостта, докато стриктно пазят своята собствена интелектуална собственост. Въпреки това компанията е символ на иновация, успех и е водеща в технологиите.

През 2014г  Eric Schmidt и Jonathan Rosenberg издават “How Google Works”. В нея от първа ръка разказват как те и техният вътрешен кръг създават ранните мениджмънт техники на Google. Ако темата ви е интересна, ще имате две ползи да продължите да четете, защото те създават и презентация на книгата качена в slideshare. Тя е доста интересна и симпатична с рисунките на ръка, с които доста умело са представени идеите.

Предполагам забелязвате как рисуваната стилистика продължава през цялата презентация. Започва още от първия слайд, който заедно с хитрата закачка става доста заинтригуващ първи слайд. В този слайд виждате как илюстрациите се сливат с иконките и всичко става едно. Тук се визуализира идеята за така наречените SMART CREATIVES.

how-google-works-15-638

Малко хумор не би ви навредил, а дори би ви помогнал. Дали визуализирането на нещо бавно става само с костенурка или има и някои по-провокиращи фантазията начини. Обмисляйте слайдовете добре.

how-google-works-18-638 how-google-works-17-638

Със сигурност няма да имате нужда от номериране на всеки слайд, но в тази презентация има доста какво да се вземе. Може би и книгата ще е интересна за четене.

 

Източници: WSJ и slideshare

Leave a Reply