7 начина да визуализирате данни без Excel

with No Comments

Ако сте запознати с Microsoft Excel, има шанс да сте го използвали в един или друг момент за организиране или представяне на данни. Има шанс и да сте си казали: „Трябва да има и по-добър начин”.

Е, ако е така – прави сте. От правене на карти с глобални статистики за маларията до очарователни диаграми и графики или визуализация на истории, тук има 7 инструмента за визуализиране на данни, които вече би трябвало да използвате.

1. Nuvi

Nuvi е инструмент, които ви позволява да видите какво се случва в реално време в социалните мрежи. Следете последователи, активност и коментари във вашия Facebook, Twitter и Instagram акаунти, за да сте водещи във вашата индустрия. Движещите се балони позволяват да видите социалните взаимодействия в реално време. Колкото по-голямо е петното, толкова по-влиятелен е обектът. Зеленото показва положително отношение, червеното – отрицателно, а синьото – неутрално. Използвайте тези примери и хитрини, за да обмислите решенията си и да получите максимум възвращаемост на инвестициите си.

Nuvi-1024x674

2. Exhibit

Създадена от MIT, Exhibit ви позволява бързо и лесно да създавате уеб страници с разчертани по целия свят данни, интерактивни карти и набор от исторически данни. Създайте карта със знамената в света, интерактивен балон като знаме, носещо се над всяка страна. Направете дизайн на карта на Съединените Американски Щати с интерактивни балони върху най-населените градове – колкото по-голям балон, толкова по-населено е мястото. Помислете за статистика или факти, които искате да покажете със някакъв вид карта и позволете на Exhibit да ви помогне да я създадете. Exhibit е напълно безплатна.

exhibit

3. DataHero

Използвайте DataHero да начертавате бизнес данни и да получавате ясна преценка, за да взимате бизнес решения. DataHero работи с почти всякакъв вид данни, независимо дали са онлайн, във виртуален облак или в Excel. Ще можете да създавате ексел диаграми и приложения, с които ще правите важни решения в реално време. DataHero свързва доста апликации като Hubspot, Shopify, Zendesk и десетки други, за да направи използването на данните с вашите апликации по-лесно.

DataHero

 

4.  Kartograph

Създаден с мисълта за нуждите на дизайнери и журналисти, Kartograph е източник за създаване на интерактивни карти без да има нужда от използване на още източници на карти. Най-полезно е за показване на измерими данни, не за световни. И се случва бързо и ефективно. Kartograph ви дава много възможности, когато става въпрос за информация върху карти, SVG и интерактивни карти, които работят с всички основни браузъри.

kartograph

 

5. Visual.ly

Visual.ly е обществена платформа за визуализация на данни, която улеснява създаването на инфографики, видеа, презентации и интерактивни диаграми. Сайтът е място за инфографики, но и общност на анализатори, издатели и дизайнери. Създайте профил, изработете и публикувайте визуализации и след това ги публикувайте във вашите социални мрежи.

Visual.ly_

 

6. Dipity

Накарайте историята да оживее, създавайки стимулиращи и визуално привлекателни времеви линии с Depity. Създавай, споделяй и прикрепяй върху времевата линия, която интегрира снимки, видеа, аудио, текстове, линкове и други. Dipity предлага достъпни и разширени версии за хората с различни нужди. Разширената версия например позволява промяна според конкретния брандинг. Създайте времева линия и тя може да се пригоди спрямо тенденциите.

Dipity

 

7. Better World Flux

Този инструмент за визуализация на данни показва някои от най-стряскащите статистики на планетата, но за сметка на това го прави по атрактивен начин. Изберете различните страни и индикатори като „достъп до вода” или „ниво на щастие” и ще видите и проследите развитието. Въпреки че не можете да въведете вашите данни, наличните са достатъчно обширни. Better World Flux е бърз и лесен за използване и позволява интересно интерактивно преживяване.

Better-World-Flux

 

Източник: www.lifehack.org

Leave a Reply