Няколко полезни съвета, когато избирате снимки

with No Comments

Ако се нуждаете от помощ, за да изберете снимките за следващото си презентиране.
Ако искате да се отличите от хората около вас, които използват банални снимки и ситуации в тях.
Аз съм тук за това.
Позанимавах се да разуча какви са най-честите грешки, които се правят, и извадих няколко съвета. Съвсем практични насоки, за да ви улесня работата.

1. Докато избирате снимки, старайте се да си съберете архив. Създайте си отделна папка, където да си запазвате снимките. Така ще можете да ги използвате многократно и, още повече, ще изглеждат добре заедно. Това ще се окаже по-ценно в бъдеще, когато ще ви спести време и ще ви позволи да отделите повече време за обмисляне на посланието.

Archiv-Start_klein

 

2. Отделете повече време да изберете снимки, които стоят добре заедно. Повечето хора биха избрали първите, които видят в търсачката. Ако се постараете, ще имате сериозно предимство пред конкурентите ви. Вижте как двете колони отдолу изразяват една и съща идея. Втората колонка изглеждат като от едно семейство. Имат еднакво осветление, подобни цветове и висока резолюция.

 

FAMILY-01-01

 

3. Избирайте снимки на хора, които:

  • Отразяват културата или етноса на публиката
  • Са в подходящ контекст
  • Не изрязват лицата през врата
  • Представят индустрия, преживяване на клиента и ситуации от реалния живот
  • Се отнасят до сегашната ера

4. Използвайте маска, за да насочите вниманието към нещо конкретно върху снимката. Това може да се направи и с голяма стрелка или ограждане в кръгче. Но можете да използвате и обект който има дупка само където е важното и е настроен на прозрачност (opacity) под 100. Резултатът трябва да изглежда така:

 

pin-01-01-01

 

pin-01

 

5. Никога не разтягайте снимките. Ако са с малък размер, или ги използвайте малки, или потърсете по-големи. И за да си говорим в цифри, снимките, които са над 900х1200 пиксела, са най-подходящи за цял екран. Възможно е самата снимка да не е на фокус, но това е друг случай. Тук имам предвид самата резолюция на снимката.

 

Leave a Reply