Една мечта напред: Първото ни обучение на презентатори

with No Comments

Ако случайно сте се чудили защо се покрихме последните две седмици и разредихме писането, да знаете, че имахме основателна причина – работихме по сбъдването на една мечта.

И с радост ви съобщаваме, че успешно си я сбъднахме:

В неделя проведохме първото си обучение на презентатори. С огромен кеф обучихме част от доброволците в българския офис на “Кампания А21”, международна неправителствена организация, работеща в сферата на превенцията на трафик на хора.

IMG_6911

Малко ни беше страх, защото те до един бяха тинейджъри. И не си представяхме как ще успеем да им задържим вниманието за един цял ден. Но взе, че стана. И то добре.

IMG_6905

Ако се чудите на какво ги учихме – говорихме си за всичко – от анализа на публиките и поставянето на цели, през това как се разказват истории, как се генерират идеи, как се прави сториборд, основни техники и принципи на дизайна на слайдове и техники за подготовка на изнасянето на презентацията.

IMG_6914

Много се старахме всичко да е кратко и много практически приложимо – много игри, много упражнения, мноого смях.

IMG_6921_Fotor_Collage

И Акира, хъскито на Дени, който успя да се превърне в Незабравимия момент – онова, което всяка велика презентация си има.

IMG_6939

Но най-надъхани бяхме от следната реакция на един от участниците в обучението на следващия ден (запазваме оригиналния вид на съобщението):

Spq si az naj-sladko i izvednuj mi hrumva NE6TO i se naloji da stana za da si go zapi6a i sega imam pulen storyboard za prezentaciqta si….. kakvo mi napravihte vie dnes?? :dddd gledaj samo kakvo se slu4va :d

Но това беше само първия ден, в който говорихме основно ние. Предстои им денят на истината, втория обучителен ден, в който ще ги качим на истинска сцена, с истински микрофон, и те ще трябва да представят своите презентации, а ние ще ги снимаме с камера и после ще ги разкостим :) С много любов, разбира се.

Напред и нагоре, ще променим ние света на презентациите!

 

Leave a Reply