Магията на мозъка

with No Comments

Има някои презентации, които не можем да наречем презентации. Не са и речи. Да, има публика, има и говорител. Но по-скоро граничат с пърформанс, отколкото със стандартна презентация.

Точно такова е и участието на Кийт Бари (Keith Barry) на TED. Бари е ирландски илюзионист и, както сам се определя той – менталист. С други думи, докато някои професионалисти правят фокуси с предмети, той специализира във фокусите с мозъка.

Неговото участие на TED е в топ 20 на всички времена по гледания. Не защото разказва истории. Нито защото трогва или вдъхновява особено много хора. А просто защото е неустоимо любопитно да видиш какво прави.

Понякога, ако се чудите как да разкажете по-добре своята история, може пък да се сетите за Бари. И да решите да импровизирате. И да направите нещо неустоимо – дори просто защото е изключително необичайно. Но не забравяйте – за да се получи, трябва да сте неповторимо добри!

Или пък да поканите някой илюзионист да ви помогне за следващата ви презентация – някога да ви е хрумвало?

Апропо, съвсем скоро ще започнем нова рубрика в блога, посветена на интересните хора, които можем да поканим, за да оживеят нашите презентации. Очаквайте я!

А да, и за най-любопитните, ето малко обяснение на номера с пирона и чашата от презентацията на Бари.

 

 

 

Leave a Reply