Кои сме ние или “Писна ни от скучни презентации!”

with No Comments

Има ли нещо по-неприятно от една скучна презентация?

Има.

Втора скучна презентация.

Сега затворете очи и се върнете назад във времето. Зала, хора, седнали на столове, гледат към малка платформа. Различавате и себе си сред тях. И вие, като всички, сте насочили поглед към човека на платформата. Той прави презентация.

Ако може така да се нарече монотонното му говорене. Но не, той дори не говори. Той чете. Протяжно изчита слелите се думи от слайдовете, прожектирани на екрана, светнал зад гърба му. Ред по ред, дума по дума. И докато успее да изчете на глас 24-те реда плътен текст от един слайд, вие вече сте ги прочели три пъти и започвате да оглеждате другите в публиката.

А те…

sleeping kids

Някога да ви се е случвало?

Да… и на нас.

Затова решихме да си кажем “Стига!”.

Писна ни от скучни презентации!

Толкова често ни се налага да правим или да слушаме презентации, че не можем да понесем мисълта, че трябва и да са скучни.

И така, вдъхновени както от любовта си към малкото презентации със заряд да променят света, така и от ненавистта си към струящата от хиляди слайдове сърцесъкрушителна скука, решихме да създадем MAKE THEM… – пространство, което да вдъхновява, учи и предизвиква всички в България за изкуството да правиш презентации, които носят промяна.

И за да не се чудите кои сме “ние”, зад MAKE THEM… стоят:

– мислещият Михаил Стефанов – Make them think човек, който се вълнува от всичко, свързано със стратегическото планиране и структурирането на презентациите, както и от всичко, свързано с живото представяне, сценичното и невербалното поведение и какво ли още не.

– чувстващата Деница Михайловска – Make them feel е нейното мото, а голямата й страст – разказването на въздействащи истории. Как караш някого да почувства нещо и после да направи нещо – това е основата на нейните творчески търсения.

– виждащата Кристин Ликаса – Make them see е нещото, което нашият арт директор желае повече от всичко. А най-много мрази булети.

Започваме! Затова:

kill

Leave a Reply